Francia manikűr


Úgy, ahogy általában a divatban, a körmök formázásában és színezésében is csak a változatosság az örök. Ennek ellenére, a 20-as években indult francia manikűr még mindig hódít, mely a kéz körmének egyik legszebb kezelési módja a maga visszafogottságával és természetes szépségével.

Ezt a típusú manikűrt divattervezők hívták életre azzal a céllal, hogy a modellek körme minden ruhához jól illeszkedjen. A körmöket úgy lakkozták, hogy színük a természetes körömszínnel harmonizáljon, vagy egyszerűen színtelen, ill. rózsaszín lakkot használtak, majd a körmök végeit hófehérre lakkozták. E lőször a hírességek körében vált népszerűvé, később a szalonokban is, napjainkban pedig már bárki otthon is elkészítheti.

Elkészítése ugyan kissé időigényesebb, mint a hagyományos körömápolásé, de számos előnyös tulajdonsága miatt, kijelenthetjük, hogy megéri ráfordítani az időt.

A francia manikűr elkészítésének lépései:

 

  1. Készítsd elő körmeidet a lakkozásra.

Távolítsd el a régi körömlakkot a körmeidről körömlakklemosó segítségével.

Utána használj körömágybőr-eltávolító zselét, hogy felpuhítsd a körömágy bőrét, melyet aztán könnyen és biztonságosan eltávolíthatsz.

Ezután következhet a körmök szögletesre reszelése. Illeszd a körömreszelőt vízszintesen a körmök végéhez és reszeld 2–3 mm-rel rövidebbre azokat. Ezután a sarkainál könnyedén reszeld ferdére, vigyázva, hogy a körmök szögletes jellegét megőrizze.

Használj körömjavító alapozót a köröm egyenetlenségének korrigálására és a körömlakk tartóssá tételére.

2. Fesd fehérre a körömvégeket!

Használj Sablont francia manikűrhöz, mely abban segít, hogy biztosan egyenes vonalat húzzál.

Utána vidd fel a körmeidre a Francia manikűr körömfehérítő duót közvetlenül a felhelyezett sablon mellett, vonalat húzva egyik oldalról a másik oldalra. Ez hangsúlyozza a körömvég természetes fehér félkörét.

Ha szükséges körömlakk-korrigáló toll segítségével távolítsd el a felesleges körömlakkot.

Türelmesen hagyd megszáradni a lakkot, majd távolítsd el a sablont körmeidről.

4. Tedd egyenletessé körmeid színét!

Az Oriflame Francia manikűr körömalakjai közül a kedvenc árnyalatoddal lakkozd át a teljes körmödet. Vigyél fel egy vagy két réteget a körömre, a kívánt intenzitás szerint, beleértve a fehér félkört is. Hagyd teljesen megszáradni.

5. Fejezd be a műveletet ragyogó lakkal!

Ha extra csillogást akarsz körmeidnek, vagy azt szeretnéd, hogy munkád eredménye legalább egy hétig tartson, vigyél fel egy végső átlátszó réteget. Erre használj Fényes védőlakkot, majd hagyd ismét száradni és főleg megkeményedni legalább 10 percet úgy, hogy közben semmit sem csinálsz. Ez a lépés a legnehezebb!

Láthatod a végeredményt, amely elegáns, nőies és ápoltságot sugárzó. Nem véletlenül nevezik ezt a manikűrt a szépségiparban a szép és ápolt körmök királynőjének. Ez a klasszikus körömékesítési mód ráadásul illik bármilyen formájú kézhez, bármilyen viselethez és bármilyen alkalomra.

És hogy még teljesebb legyen az összhang, lakkozd ki a lábkörmeidet is franciára!

Oriflame Francia manikűr termékek

(a képek forrása: http://hu.oriflame.com/ és http://hu.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=18930)