Forgalmazó

Forgalmazás… A legtöbbeknek ez egyenértékű az eladással, van, aki vissza is retten a gondolattól. Pedig gondoltad volna, hogy az emberiség több, mint 80%-a azzal foglalkozik, hogy közvetve vagy közvetlenül „elad” valamit a többieknek?

Az oriflame-nél a forgalmazás nem azt jelenti, hogy egy konkrét dolgot mindenképpen el kell adni: sokkal inkább arról van szó, hogy megismerve az emberek szükségleteit, ajánlunk nekik valamilyen megoldást egy-egy problémára – történetesen a több száz Oriflame termékből. A lényeg nem az, hogy eladjon az ember, sokkal inkább, hogy tudjon olyat ajánlani, amelyet valaki szívesen meg is vesz.

Gondolkodtál már azon, hogy életedben eddig hányszor és mi mindent ajánlottál másoknak?

Valószínű, hogy nem.

Pedig szinte naponta megteszed, mert elégedett vagy valamivel, amit szeretnél megosztani, az ismerőseiddel. Mégpedig azért, mert jót akarsz nekik. Jót akarsz azért, hogy ők is elégedettek legyenek.

Ajánlottad például a szolgáltatóidat: a fodrászodat, a varrónődet, a kozmetikusodat, a kertészt, a könyvelőt, az orvost vagy a masszőrt.

A kőművest, aki nálad dolgozott, az asztalost, a szobafestőt, a burkolót, a villany-, a gáz-, a számítógép- és az autószerelőt.

De szoktál ajánlani másoknak egy jó filmet, egy jó könyvet, egy jó színdarabot, egy hentest, egy péket, egy zöldségest, egy butikot vagy éppen egy jó turkálót.

Ezáltal növelted az ő forgalmukat, de fogadjunk, hogy ezért soha senki nem fizetett neked. Sem a fodrász, sem az asztalos, de még a butikos sem.

 

Ugyanilyen könnyedén ajánlhatod az Oriflame-et is. Hiszen használod és ismered a termékeket, a saját tapasztalataid is segítenek! Hidd el, ami neked jól bevált, az,jó lesz a vásárlódnak is!

Ráadásul itt ezért jól meg is fizetnek! Minden eladott termék után 30% a jutalmad. S ami a legjobb az egészben, hogy annyit adhatsz el, amennyit csak akarsz vagy amennyit bírsz! Saját magad szabályozhatod a fizetésedet.

Neked nem kell semmivel foglalkoznod, mert a termékeket készen kapod, az Oriflame elvégzi helyetted a többit: termékfejlesztés, gyártás, csomagolás, raktározás, árképzés, szállítás…

Neked csak ajánlanod kell a termékeket!

Ehhez pedig ott a segítség: a katalógus, a termékminták és az a sok információ, amit például a termékkalauz, a híradó vagy akár a honlap is nyújt.

 

Az sem mellékes, hogy senki sem kockáztat semmit. A termékekre garancia van, így ha probléma merülne fel, akkor kicserélhető, vagy levásárolható 45 napon belül. Ezt azért a legtöbb illatszer nem tudja garantálni!

Emellett Neked mint „eladónak” sincs rizikód:

Amikor megrendeled a termékeket, nem kell azonnal kifizetni, a cég 60 000 Ft hitelkeretet biztosít 14 napos fizetési határidővel, és egyszerre két hiteles megrendelésed is lehet egymás mellett.

Ráadásul, ha valaki rendel valamit, aztán esetleg mégsem akarja átvenni, a számla keltétől számított 8 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted a nem kért termékeket, az áruk pedig jóváírásra kerül.

 

Hát nem fantasztikus?

 

Tehát a recept egyszerű, azzal is lehet pénzt keresni, ha Te elégedett vagy valamilyen termékkel. Egyszerűen csak ajánld szívből és olyan lelkesen, mintha csak egy jó filmről beszélnél. Hidd el, az emberek kíváncsiak és érdeklődőek lesznek, s szívesen elfogadják a javaslatodat. Mindeközben pedig az Oriflame termékek egyáltalán nem káros mellékhatásaként az áruk 30%-a a te pénztárcádat vastagítja.

Sok emberrel beszéltem, sőt, a kezdetekben nekem is voltak olyan gondolataim, hogy ezzel a 30%-kal én az ismerőseimen keresek.

Később azért rájöttem, hogy ez nem így működik. Hiszen ha barátnőm is a varrónő, én is kellemetlenül érzem magam, ha ő dolgozik, én pedig nem fizetek. Mégiscsak időt és energiát fektetett a kosztümömbe (ráadásul a gombokat is ő adta), s ennyi energiával, ha nem nekem dolgozik, rendesen is kereshetett volna.

 

Nézd tehát a dolgot egy kicsit a vevő oldaláról. Te rendeled meg és szállítod le a termékeket, kényelmesen és korrektül az otthonában szolgálod ki. Személyre szóló ötletekkel és tanácsokkal látod el, tulajdonképpen a szaktudásodat bocsátod a rendelkezésére. Komoly értéket adsz a pénzéért: jó minőségű termékeket kedvező áron, a rendszeres akciók révén további kedvezményekkel. S mindez baráti légkörben, ami kellemes és szórakoztató is egyben.

 

Gondoltál már rá, mennyi plussz szolgáltatást nyújtasz egy egyszerű illatszerhez képest? Aki esetleg mindezek mellett is sokallja az árakat, az a 999 Ft-os regisztrációs díj befizetése után maga is törzsvásárló lehet, jár neki is a 30 % kedvezmény, de akkor már intézze ő a beszerzést, ez már ne legyen a te gondod.

 

Te csak ajánld, amit szeretsz! Ajánld mindenkinek! Mindenkinek, akit csak ismersz, s akinek köszönni szoktál. Persze nem lesz mindig sikered, de ez benne van a pakliban. Hiszen egy vásárlón is van haszon (csak jusson eszedbe, hogy a boltban is megéri a tízforintos zsömlét is árulni), és minél többen rendelnek tőled rendszeresen, annál többet kereshetsz.

 

Csak nézd meg az embereket: ha van egy vásárlód, és elégedett a termékekkel, amit vett, ő is elmeséli a jó élményeit másoknak, akik persze szintén a te üzletedet segítik majd megrendeléseikkel.

 

Sok-sok elégedett, mosolygós vásárlót kívánok!

 

Piroska